Romanian design week

http://www.institute.ro/romanian-design-week

Romanian Design Week

Romanian Design Week este cel mai important eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România. Este primul proiect dedicat în întregime designului românesc, care se adresează atât publicului larg, cât și profesioniștilor. Printr-un eveniment care are loc anual, Romanian Design Week (RDW) trasează o hartă a evenimentelor și a spațiilor ce promovează designul și toate disciplinele acestuia – arhitectură, grafică, modă, design de obiect. Romanian Design Week caută și promovează proiecte multidisciplinare care pot reprezenta exemple de bune practici pentru colaborările dintre designeri și producători, dintre profesioniștii ce provin din discipline diferite, dintre designeri și distribuitori.

Ediția din 2016 va avea loc în perioada 20 mai- 05 iunie și va cuprinde expoziția centrală RDW, dar și o serie de evenimente colaterale, proiecte și evenimente tematice, petreceri, lansări, workshopuri și conferințe, precum și târguri sau expoziții capsulă.

Timp de 17 zile, Bucureştiul va fi inundat de creativitate, fie că vorbim despre arhitectură, design de interior, modă, design de obiect sau de grafică și ilustrație. Pe lângă expoziţiile centrale, dedicate artiștilor și designerilor consacrați, o serie de spații convenționale și neconvenționale, galerii de artă, studiouri de design, ateliere sau showroom-uri au găzduit conferinţe, expoziții, proiecţii, ateliere.

Dacă vreți să sugerați sau să înscrieți un proiect pentru expoziția centrală din 2016, puteți trimiteformularul de înscriere pe adresa hello@romaniandesignweek.com, până la data de 10 februarie, cu subiectul RDW 2016 și domeniul pentru care vreți să propuneți proiectul, urmând ca, până la data de 5 martie, să primiți un răspuns final în legătură cu acceptarea lui pentru expoziția centrală RDW. Selecția va fi făcută de către organizatori, alături de un board creativ, din care vor face parte specialiști din următoarele domenii: arhitectură și design interior, design de produs și design industrial, fashion design, praphic design și ilustrație.

Ediția din 2015 a fost un real succes, cu peste 20.000 de vizitatori, peste 60 de evenimente satelit și mai bine de 130 de designeri în expoziția centrală.

Vezi aici designerii și artiștii prezenți în expoziția centrală din 2015, care a fost găzduită de la Hanul Gabroveni. Poți să răsfoiești portofoliile lor și să vezi ce au expus în cadrul Romanian Design Week.

Arhitecture&interior design
Product design
Fashion design
Graphic design&illustration
Multidisciplinary
Vezi aici portofoliile designerilor și artiștilor de la edițiile trecute ale Romanian Design Week.

Consultă aici evenimentele-satelit din 2015: prin oraș, la han, evenimente internaționale șievenimentele din circuitul țării invitate, Olanda.
RDW promovează designul românesc în comunitățile europene și la design week-uri internaționale, precum cele din Stockholm și Viena. Expozițiile capsulă powered by RDW sunt platforme itinerante de promovare a designerilor români în țară și în străinătate.

Go Back